Haberler:

Topluluğumuzda moderatör olarak yer almak ve ekibimize katılmak isterseniz bilgi@ozelegitim.org mail adresi üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Ana Menü

Özel Eğitim Çocuk Dergisi

Başlatan Sami Ergin, Nis 26, 2026, 06:05 ÖS

« önceki - sonraki »

Sami Ergin

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından özel eğitim ihtiyacı olan çocuklar, aileler ve öğretmenler için hazırlanan Özel Eğitim Çocuk portalı, bu alandaki dijital içerik ihtiyacını karşılayan en kapsamlı ve eğlenceli platformlardan biridir. "Eğitimde fırsat eşitliği" ilkesiyle kurgulanan site, karmaşık bilgileri çocuklar için oyunlaştırılmış ve görselleştirilmiş bir dille sunmaktadır.

Platformun sunduğu temel imkanlar şunlardır:

İnteraktif Kitaplar ve Animasyonlar: Özel gereksinimli çocukların gelişim seviyelerine uygun olarak hazırlanan sesli kitaplar, etkileşimli hikâyeler ve öğretici videolar ile öğrenme süreci çok daha keyifli hale getirilmektedir.

Öğretici Oyunlar: Bilişsel becerileri, dikkat süresini ve görsel algıyı destekleyen dijital oyunlar, çocukların eğlenirken öğrenmelerine olanak tanır.

Aile ve Öğretmen Rehberi: Sadece çocuklar için değil, yetişkinler için de çocukların gelişimini nasıl destekleyebileceklerine dair pratik bilgiler, etkinlik önerileri ve uzman görüşleri yer almaktadır.

Erişilebilirlik: Site tasarımı, farklı yetersizlik gruplarındaki çocukların kolayca gezinebileceği şekilde, sade ve kullanıcı dostu bir arayüzle yapılandırılmıştır.

Platformun renkli dünyasına göz atmak ve etkinlikleri incelemek için portalı ziyaret edebilirsiniz.

ÖZEL EĞİTİM ÇOCUK DİJİTAL PLATFORMU