Haberler:

Topluluğumuzda moderatör olarak yer almak ve ekibimize katılmak isterseniz bilgi@ozelegitim.org mail adresi üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Ana Menü

Engelsiz İŞKUR Platformu

Başlatan Sami Ergin, Mayıs 01, 2026, 10:55 ÖS

« önceki - sonraki »

Sami Ergin

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından hayata geçirilen Engelsiz İŞKUR Portalı, özel gereksinimli bireylerin istihdama katılımını desteklemek ve işverenlerle iş arayanları tek bir dijital çatı altında buluşturmak amacıyla tasarlanmış kapsamlı bir platformdur.

Çalışabilir durumdaki özel gereksinimli bireylere veya onların anne/babalarına yönelik, günlük 1.083 TL cep harçlığı ödenen ve çalışma alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen özel eğitim programıdır.

Bu programa katılan bireylerin engelli veya bakım aylıkları kesilmemektedir.

Kayıt Rehberi: En az %40 engel raporu olan bireylerin İŞKUR'a nasıl kayıt olacağı ve raporlarını sisteme nasıl yükleyeceği adım adım açıklanmaktadır.

Bu portal, özel eğitimden mezun olan veya çalışma hayatına atılmak isteyen tüm bireyler için "tek durak" hizmet noktası niteliğindedir.

Engelsiz İŞKUR Platformu Tanıtımı

Bu video, portalın sunduğu tüm hizmetlerin tek bir çatı altında nasıl toplandığını ve engelli vatandaşların işgücü piyasasına katılımını nasıl kolaylaştırdığını özetlemektedir.

Engelsiz İKUR Portalına ulaşmak için tıklayınız